Продукти:
- 250-300 г филе от риба (по избор)
- 1 пакетче краве масло
- 1 глава кромид лук
- средата на 2 филии сух бял хляб
- 2 сварени картофа
- 1 с. л. оцет
- сол на вкус
Приготвяне:
Нарежи добре почистената риба на парчета и ги свари в леко подсолена вода (към кипналата вода се прибавя и оцетът). След като филето се развари, прецеди бульона и претрий месото през сито заедно със сварените картофи.
Прибави накиснатия в бульона хляб и останалите продукти – докато омесваш сместа, добави и разбитото на пяна масло. Намажи пастета върху филийки хляб.
Нашият съвет: Поръси по желание готовия пастет със ситно нарязан магданоз или остави малкия готвач да го гарнира по негов вкус – с лимонови резенчета, парченца зеленчуци и т.н.